172IMPACT maakt circulair bouwen concreet, tastbaar en leuk!

Onze bouwsector kan als geen andere een enorme bijdrage leveren. Als één van de meest 'vervuilende' industrieën valt hier dan ook de grootste winst te behalen bij het realiseren van een circulaire economie.

Door circulair ontwerpen, duurzame materiaalkeuzes, reduceren van (bouw)afval, en hergebruik van materialen. Oftewel, bouwen met een lage milieulast. Dit zijn niet de enige aspecten om circulair bouwen in te vullen. Het gaat om techniek én om anders samenwerken in de totale keten. Wat voor de één afval is, betekent voor de ander materiaal om daar weer een nieuwe grondstof uit te halen, zodat er nieuwe producten geproduceerd kunnen worden. Anders berekenen, anders denken, anders doen. En samenwerken. 

Maar, waar te beginnen? Of, hoe nu verder? Door 172IMPACT in te schakelen. In 2017 heb ik, Angela van Nordennen, 172IMPACT opgericht na jarenlange ervaring in de bouwsector. Met één doel voor ogen: de mogelijkheden die circulair bouwen biedt helder in kaart te brengen, en over te brengen. Creatief denken inspirerend omzetten in praktisch en pragmatische voorstellen en oplossingen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Ook voor uw bedrijf. 


Onder de button 'Opdrachtgevers' ziet u voor welke bedrijven ik heb gewerkt, werk en steeds weer wordt ingeschakeld.
172IMPACT diensten

Strategie

Elke bedrijf is anders, dus buiten de reguliere oplossingen voor circulair bouwen, is er ook nog het unieke deel dat alleen voor uw bedrijf geldt.

Tendermanagement

Door mijn jarenlange ervaring in het tendermanagement weet ik hoe belangrijk het is om een duidelijke strategie te hebben, concrete oplossingen aan te bieden en creatief te zijn.

Trainingen & Inspiratie

Heb je geen idee wat de circulaire economie is en wat dit betekent voor het bouwproces? Wil je in een ochtend of middag meegenomen worden in de laatste ontwikkelingen, inspirerende voorbeelden en praktische handvatten?
172IMPACT Angela van Nordennen

Wie is Angela?

In 2017 ben ik mijn eigen bedrijf 172IMPACT gestart. Ik ben 1meter72, en wil met mijn inzicht en ervaring impact maken op de bouwwereld in het algemeen, en op circulair bouwen in het bijzonder. Ik kan snel tot de kern van de zaak komen door scherpe analyses van de beschikbare informatie, kan in teamverband ideeën genereren en die vervolgens vertalen in een concreet plan. Teamwerk, mensen samenbrengen en verbinden, met als uitkomst een grotere som der delen zoals dat heet. Want, goed gevoerde discussies leiden tot verrassende resultaten.

Het is duidelijk. Stilstaan is er niet bij. We moeten vooruit om de transitie naar een circulaire bouwsector te realiseren. Zonder stress, goed gedocumenteerd en met een heldere visie en doelstelling. ik kan u en uw medewerkers inspireren, inzicht geven in het circulaire proces, en praktische tools aanreiken om (nieuwe) ontwikkelingen concreet vorm te geven in de praktijk.

Ervaring

Na mijn studie Bouwkunde (HBO) en Construction Management & Engineering (WO) ben ik in 2007 mijn carrière gestart bij BAM Bouw en Techniek. In dit bedrijf heb ik diverse functies in de ontwikkel- en ontwerpfase gehad, die niet alleen tot een breed, maar ook diep inzicht in de bouwsector hebben geleid. Na 8 jaar ben ik voor Heijmans Utiliteit gaan werken als afdelingsleiders Verwerving & Advies en conceptontwikkelaar.

Samen verbinden

172IMPACT is sinds 2019 actief partner van Cirkelstad, het platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector. Daarnaast heb ik actief deelgenomen aan het Platform CB'23 in de werkgroep Framework Circulair Bouwen. Verder ben ik duurzaamheidscoach bij Brickton, een opleidingscentrum voor (Young) professionals.