Kick-off Circulair Bouwen regiokantoor BAM

Kick-off Circulair Bouwen regiokantoor BAM

Donderdag 5 april heeft 172IMPACT een kick-off Circulair Bouwen georganiseerd voor een regiokantoor van BAM.  Uiteraard in de circulaire hotspot, CIRCL in Amsterdam!

In 4 uur tijd is het managementteam van deze regio meegenomen in de basisprincipes van circulair bouwen. Met als resultaat een eerste inventarisatie van circulaire kansen voor deze specifieke regio en haar klanten.

We zijn gestart met een engagement game van One Future Play, gebaseerd op het boek Verborgen Impact. Hoeveel aarden heeft dit team eigenlijk nodig zoals zij nu leven? Hoeveel spullen kopen ze, wat is hun watergebruik, reizen ze veel en staat er elke avond vlees op tafel? Deze game heeft als doel om bewustwording van ons dagelijks handelen te creëren. Dit MT had in ieder geval meer dan 1 aarde nodig om hun levensstandaard te handhaven!

Daarna zijn we de verdieping ingegaan en hebben we verschillende modellen, principes en voorbeelden van circulair bouwen besproken. Na een inspirerende rondleiding door CIRCL hebben we de circulaire kansen geïnventariseerd. We doen dit langs de verschillende fasen; circulair ontwikkelen, circulair gebruiken en circulair herbestemmen.

Een eerste start voor het formuleren van circulaire ambities en doelstellingen is gemaakt!