172IMPACT verzorgt Circular Experience Tour in Utrecht

172IMPACT verzorgt Circular Experience Tour in Utrecht

Vrijdag 9 november heeft 172IMPACT een Circular Experience Tour in Utrecht georganiseerd. 16 Young Professionals van Building Heroes Nederland gingen een dag op pad om kennis te maken met de circulaire economie en circulair bouwen. 

In de ochtend zijn we gestart bij Het Hof van Cartesius in Utrecht. We hebben gesproken over de noodzaak van een circulaire economie en daarnaast zijn de deelnemers getest op hun eigen impact met de Impact Calculator gebaseerd op het boek van Babette Porcelijn. Al gauw kwam naar voren dat zij meer dan 1 aarde nodig hebben om te kunnen voorzien in hun behoefte van spullen, eten, kleding en reizen. Confronterend en de start van een interessante discussie!

Na een inspirerende rondleiding van Bianca Ernst door het Hof van Cartesius verplaatsen we ons per trein naar The Greenhouse. Corine Holmaat verteld ons hier meer over het circulaire concept wat zowel in het gebouw als in het horecaconcept van Albron is terug te zien. 

Daarna bediscussiëren we de veranderende rollen, dilemma's, nieuwe vragen en antwoorden in het circular bouwen. Diverse voorbeelden komen voorbij om abstracte termen concreet te maken. We sluiten vervolgens af met een workshop waarin iedereen voor zichzelf bedenkt wat hij of zij kan doen om de circulaire economie te doen slagen.

Reactie van deelnemers: confronterend, inspirerend en leerzaam! 

 

172IMPACT participeert in platform CB'23

172IMPACT participeert in platform CB'23

172IMPACT is actief betrokken bij Platform CB'23. Een initiatief van het Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, De Bouwcampus en NEN met als streven om voor 2023 nationale, bouwsector-brede afspraken op te stellen voor circulair bouwen. Het platform heeft 3 actieteams waarvan 172IMPACT participeert in het actieteam Framework Circulair Bouwen. 

Maandelijks komen we met circa 20 partijen bij elkaar om concrete stappen te maken in het vormgeven van een framework voor circulair bouwen. Het moet een framework worden dat houvast biedt bij het toepassen van circulaire principes in het bouwproces. Inmiddels zijn de eerste bijeenkomsten geweest en beginnen de contouren van het platform te ontstaan.

Behoefte om mee te denken of de laatste stand te weten? Neem contact met me op of kijk voor meer informatie op Platform CB'23

 

172IMPACT gecertificeerd trainer boek De Verborgen Impact

172IMPACT gecertificeerd trainer boek De Verborgen Impact

Vrijdag 28 september heb ik uit handen van Babette Porcelijn, auteur van het boek De Verborgen Impact (DVI), mijn certificaat tot trainer DVI mogen ontvangen!

Precies een jaar geleden ben ik het boek van Babette tegen gekomen en heeft het mij ontzettend geïnspireerd. Het boek geeft op een eenvoudige wijze weer welke verborgen milieu impact ons (dagelijks) handelen heeft. Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde Nederlander 3,6 Aarden nodig heeft om aan zijn of haar behoeften (eten, reizen, kleding, spullen, etc.) te kunnen voldoen? 

Tijdens mijn strategie- en inspiratiesessies komen onderdelen van het boek aan de orde en spelen we een game waarmee we berekenen hoeveel Aarden jij en je team, collega's of vrienden nodig hebben. Want bouwen aan een circulaire economie begint bij jezelf! 

Meer weten? Neem contact met me op!

Impact na de training Eerste Hulp Bij Circulair Bouwen

Impact na de training Eerste Hulp Bij Circulair Bouwen

'De training heeft me nieuwe inzichten gegeven, die ik meteen de volgende dag heb ingezet toen ik met een klant over een bouwteam opgave sprak. Dus kennis meteen in praktijk gebracht!!' - Deelnemer training EHBCB – 5 juni 2018

Dinsdag 5 juni jl. was er weer een training eerste Hulp Bij Circulair Bouwen in CIRCL. Interessante gesprekken, nieuwe inzichten en weer een groep mensen bewust en enthousiast gemaakt om meters te maken in het circulair bouwen!

172IMPACT verzorgt inspiratiesessie voor WTH Vloerverwarming bv

172IMPACT verzorgt inspiratiesessie voor WTH Vloerverwarming bv

'Als je écht wilt nadenken en concreet aan de slag wilt gaan met het thema circulariteit, laat je dan inspireren door de challenge sessie van Angela!'

Wat een mooie woorden! Vorige maand heb ik namelijk tijdens een strategiedag van WTH Vloerverwarming BV, onderdeel van de TBI Groep, een inspiratiesessie mogen verzorgen. In twee uur tijd is het management team meegenomen in de kansen die de circulaire economie biedt voor hun organisatie.

Het resultaat van de sessie: een ontzettend enthousiast managementteam dat gaat doorpakken met de kansen dat circulair bouwen biedt!

5 Juni - Training Eerste Hulp Bij Circulair Bouwen

5 Juni - Training Eerste Hulp Bij Circulair Bouwen

Weet jij waar de verschillen zitten tussen lineair en circulair bouwen? Nee? Maak dinsdag 5 juni kennis met circulair bouwen! En je krijgt antwoord op de vragen:

  • Wat is het verschil met lineair bouwen?
  • Welke nieuwe vragen ontstaan er in de circulaire economie?
  • En wat voor invloed heeft dat op jouw rol in de totale bouwketen?

Door middel van circulaire voorbeelden en praktische tools zorgen PHI Factory en 172IMPACT ervoor dat je deze middag de eerste stap richting het denken in een circulaire economie heb gemaakt! Voor meer informatie klik hier.

Locatie: CIRCL, circulair paviljoen van ABN ARMO in Amsterdam. Uiteraard krijg je ook een rondleiding!

Wanneer: dinsdag 5 juni van 13:00 tot 17:00